Weblap szerkesztő: alice.*

Weblap témája:Grafika-Sztárok

Weblap nyitása (hivatalosan): 2011.07.01

Weblap zárása:Nem tervezem bezárni

Weblap költözése: 2011.07.01-én költözött el a freewb-s oldalszerkesztőtől a gumicukorkás oldal.Az az oldal egy évvel ezelött nyílt kb.2010 november körül!

Weblap forrása:A grafikában, csakis, saját magam szerkesztem a dolgokat!A Sztároknál leginkább én! De két sztáradatlapját másoltam a Wikipédiáról.Az egyebeknél pedig nézem ujságból, és könyvből, de én fogalmazom meg!

Weblap design-je:Saját

Weblap jogai: Ne lopj, ha elakarsz vinni valamit, akkor kérdezd meg chat-on!BÁRMI IS LEGYEN AZ!

Mire jó a bajusz?

A bajusza a macskának, a sötétben a legfontosabb érzékszerve.Ezért nagyon fontos hogy nem szabad lenyírni.A bajusz úgy helyezkedik el a feje két oldalán hogy, nem csak a legfinomabb érintést, de még a legenyhébb légáramlatot is felfogja.Ez azért fontos, mertígy a macska nem vágja meg magát.Hasonlóan érzékeny szőrzettalálható a szemek körül, az állán és a könyökénél is!Bajusza révén a macska teljes sötétségben is képes megragadni a zsákmányát!


[2011.08.10]|(10:34)

Honnan származik a macska szó?

A tudósok ma már egyetértenek abban hogy az európai vadmacska ősének afrikai rokona, vagyis a kaffer macska volt a házimacska őse.A "macska,,  szó a is észak-afrikai eredetre utal, de hasonló nyomokat fedezhetünk fel a német "Katze,, az angol "cat,, a francia "chat,, és a spanyol "gato,, szóalakokban is.Az arab "quttha,, szó pedig a núbiai "kadiz,, elnevezésből ered.Az észak-afrikaiak hívták így az ott élő bársonytalpú egerészeket.Másutt a hangjuk után nevezték el őket...Például: az ősi Egyiptomban  "mau,, volt a nevük, míg a kínaiaknál "mao,,-nak hívják őket!